Lionel Messi en Neymar missen als PSG shortlist 7 niet-overdraagbare spelers.

Lionel Messi en Neymar staan naar verluidt niet op de lijst van zeven spelers die Paris Saint-Germain (PSG) als niet-overdraagbaar beschouwt.

Volgens rapporten uit Frankrijk (via Fichajes.net) staat PSG te popelen om hun ploeg deze zomer te versterken om hun Champions League-droom volgend seizoen waar te maken. Voordat ze echter nieuwe spelers aantrekken, willen ze spelers kwijtraken die niet integraal deel uitmaken van het project van de club.

Verrassend genoeg worden twee van de meest gerespecteerde spelers ter wereld, Lionel Messi en Neymar, niet gezien als belangrijke leden van het Parijse project. Er wordt beweerd dat Kylian Mbappé, Gianluigi Donnarumma, Nuno Mendes, Achraf Hakimi, Danilo Pereira, Marco Verratti en Marquinhos de zeven niet-overdraagbare spelers zijn.

Lionel Messi, wiens contract in juni 2023 afloopt, ziet zijn toekomst in de lucht hangen. Volgens rapporten heeft PSG een verlengingsaanbod voor hem ingediend, maar hij moet er nog mee instemmen. Barcelona, de Saoedi-Arabische club Al-Hilal en MLS-outfit Inter Miami zijn naar verluidt geïnteresseerd in het contracteren van de 2022 FIFA World Cup-winnaar.

Neymar daarentegen heeft nog een contract van meer dan twee jaar bij PSG, maar is niet langer de vaandeldrager van de club. Zijn arbeidsethos is keer op keer in twijfel getrokken en hij heeft ook een alarmerend aantal wedstrijden gemist vanwege blessures. De Braziliaan kampt momenteel met een enkelblessure, waardoor hij tot het seizoen 2023-2024 buiten strijd zal zijn.

Sinds hij in 2017 bij de club kwam, speelde de Braziliaanse superster 173 wedstrijden voor de Parijzenaars, waarin hij 118 keer scoorde en 77 assists opeiste. Messi, die in augustus 2021 als free agent bij de club kwam, heeft ondertussen 29 goals gescoord en 32 assists gegeven.

error: Kopiëren mag niet!