VHP’ers Gajadien en Jogi weer tegen elkaar op oorlogspad 

Gajadien: “Ik ben niet in achterdeuren bezig met corruptieve handelingen” 

Asiskumar Gajadien en Mahinder Jogi, beide hoofdbestuursleden van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), vliegen elkaar weer in de haren. Gajadien, ondervoorzitter en fractievoorzitter van de VHP in de Nationale Assemblee, is niet te spreken over opmerkingen van collega Jogi, secretaris in het hoofdbestuur van de VHP. Volgens Gajadien wordt hij door Jogi ‘zwart’ gemaakt. Het gaat om de kwestie rond de Casinowet, waarvan hij voorzitter van de Assemblee-commissie is. “Er worden geen vertragingstechnieken toegepast”, meent Gajadien. “Jogi is goed in het inpikken van gronden, maar hier gaat het om een heel andere benadering. Wij willen zaken beter gaan regulieren.”

Gronden inpikken 

De twee toppers hebben een ongemakkelijke relatie. Gajadien gaf ook aan dat hij eerlijk is en niet achter de schermen met andere zaken bezig is. “Ik ben niet in de achterdeuren bezig met corruptieve handelingen. Als men zegt, geen gronden voor parlementariërs, dan sta ik erachter.” 

Dagblad Suriname heeft ook informatie waaruit blijkt, dat naaste familieleden van Mahinder Jogi (VHP) grond hebben gekregen in het beruchte Sabaku Project.

Uitlatingen Jogi over ministers

Eerder waren VHP-ministers ook ontevreden over uitlatingen van parlementariër Jogi. Die werden besproken met de president. Zij vonden het niet kunnen. dat het DNA-lid ministers ‘door het slijk’ haalt in de media. Jogi eiste het vertrek van oud-minister Saskia Walden, vanwege haar functies bij bedrijven en stichtingen. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken werd ook onder vuur genomen door Jogi. De bewindsman is van mening. dat de VHP hierdoor veel schade lijdt.

Daarom zijn de ministers naar de president gestapt, in diens hoedanigheid als VHP-voorzitter. “Jogi is keer op keer “below the belt” gegaan tegenover de minister. Dat kan ik niet accepteren”, stelde de bewindsman tegenover Dagblad Suriname. “Dat heeft consequenties.”  

Onenigheid

Eerder was er ook onenigheid tussen de twee over de voordracht van Bholanath Narain als districtscommissaris van Wanica. Jogi wilde verjonging en zag Narain vanwege zijn leeftijd niet zitten. “Omdat hij mati is van Asis, mag hij districtscommissaris worden. Deze mensen hebben vernieuwingsbeweging voor verjonging gebracht in de partij. Hoe geloofwaardig ben je dan?” vroeg Jogi zich af. Daarop werd hij publiekelijk van repliek gediend door collega Gajadien, die vond dat Jogi zelf plaats moest maken voor jongeren.

error: Kopiëren mag niet!