Illegale straatventers in centrum Paramaribo geverbaliseerd en verwijderd

In het kader van ordening van de binnenstad van Paramaribo heeft de politie van het ressort Centrum dinsdag 4 april na herhaaldelijke waarschuwingen illegale marktventers op de kruising van de Saramacca- en de Dr. Sophie Redmondstraat verwijderd. Daarbij zijn hun producten in beslag genomen en is de overtreders proces-verbaal aangezegd.

Door het gedrag van deze illegale marktventers wordt ook de verkeersveiligheid ernstig in gevaar gebracht, aangezien voetgangers gedwongen worden om op de rijbaan te gaan lopen. Het komt zelfs voor dat op de rijbaan tafels worden geplaatst, waarop de overtreders hun producten plaatsen.

Op de illegale venters doet de politie ten overvloede het beroep hun goederen niet op of langs de openbare wegen ten verkoop aan te bieden. “Zoekt u een daarvoor bestemde plek, zodat u op legale wijze geld kan verdienen”, is het dringende advies van het Korps Politie Suriname.

De politie zal op gezette tijden de controle in de binnenstad opvoeren en indien de illegale venters geen gevolg geven aan deze oproep, zal tegen ze worden opgetreden.

error: Kopiëren mag niet!