Mieke: “Alles wordt duurder, dus ook de prijzen van mijn belegde broodjes”

Naast de prijzen van enkele basisgoederen, zijn de prijzen van diverse  belegde broodjes ook verhoogd. Enkel warung- en kantine-eigenaren die belegde broodjes verkopen geven in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat alles duur is en dat zij hun prijzen ook moeten aanpassen. “Voor de schoolgaande jeugd is er wel een speciale prijs en op enkele feestdagen heb je ook aantrekkelijke acties”, zegt Mieke.

Zij heeft een warung en geeft aan, dat zij ook de prijzen van haar warme maaltijden heeft moeten aanpassen, naast de prijzen van haar belegde broodjes. “Van rijst naar kip tot baai, broodbeleg en de benodigde ingrediënten zijn nog heel wat dingen duur geworden. Ik kan mijn pand niet sluiten of zeggen dat ik stop met de verkoop. Ik ga moeten kijken hoe ik dan mijn bedrijf draaiende kan houden en hoe ik mijn klanten tegemoet kan komen en ook verdien. Voor ondernemers net als ik, is het heel stressend, maar aan het eind ga je het  moeten volhouden.”

“Je hebt belegde broden vanaf SRD 45 en voor schoolgaandem al voor SRD 35. Bij sommige broodjes  heb je wel een verhoging met een SRD 5 of 10, maar meer niet”, zegt Mieke.

“Doordat alles in prijs verhoogd is en de koers ook een rol speelt, heb ik het moeten doen. Je hebt klanten die mij begrijpen, maar ook klanten die veel kritiek leveren. Maar, aan het eind hou ik het vol. Ik weet hoe de dingen in elkaar zitten en wat ik moet doen om het te kunnen overleven en hoop dat de mensen daarbuiten het ook begrijpen. Uiteindelijk staan wij er voor elkaar en als er wat is kan er altijd gesproken worden”, zegt Mieke. 

TM

error: Kopiëren mag niet!