Wereldoorlog III kan beginnen vanwege Transnistrië, zegt de president van het land

Door Dmitry Rodionov

De weg naar de wereldoorlog loopt via Transnistrië, zei de president, Vadim Krasnoselsky, tijdens een vergadering met afgevaardigden van het district Grigoriopol.

“Via Transnistrië is er een directe weg naar een wereldoorlog. Als Transnistrië ingrijpt, zal Moldavië ingrijpen. Het is natuurlijk. We zijn buren.”

“Wanneer Moldavië ingrijpt, zal Roemenië ingrijpen, en dit is een NAVO-lid, en als Roemenië ingrijpt, zal ook Rusland ingrijpen,” zei hij.

Volgens hem blijft de vraag welke wapens hiervoor worden gebruikt. Hij gelooft dat er onbeperkte middelen zullen zijn als er een wereldwijd conflict ontstaat.

Hoe serieus kunnen deze woorden worden genomen?

De constante escalatie rond Transnistrië heeft al veel mensen gedwongen de onvermijdelijkheid van een nieuw conflict tussen Oekraïne en Rusland te accepteren, maar de Derde Wereldoorlog? Vanwege Transnistrië?

Hoe moet deze verklaring worden begrepen? Een poging om wereldwijde aandacht te vestigen op de problemen van Transnistrië?

Of is het gericht aan een intern publiek of een signaal aan Kiev en het Westen dat het niet de moeite waard is om een avontuur tegen Tiraspol te organiseren?

“Dit is een verklaring voor iedereen”, zei Alexander Nemtsev, universitair hoofddocent aan de Financiële Universiteit onder de Russische Regering.

error: Kopiëren mag niet!