Barrières doorbreken door bewustwording maatschappelijk werk

De Vereniging van Sociaal Werkers in Suriname (VSWS) heeft in het kader van ‘social workers month’ een conferentie gehouden. De afsluiting van een reeks activiteiten werd op 31 maart gedaan met de bewustwording conferentie met als thema ‘de rol van de maatschappelijk werker zodat zij barrières kunnen doorbreken voor een betere samenleving’. In lijn met dit thema spraken verschillende sprekers tijdens de conferentie in het  Auditorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Rol van sociaal werk

Zo werd er ingegaan op ‘De rol van sociaal werk anno 2023’ door Norville Plet-Burleson,  voorzitter van de VSWS, ‘Het belang van maatschappelijk werk binnen de gezondheidssector’ door Dew Sharman, vicevoorzitter van het parlement, en op ‘Maatschappelijk werk als ondersteuning voor de politieambtenaren tijdens of na traumatische gebeurtenissen’ door Vincent Kapel, onderinspecteur politie en ‘Het verband tussen de culturele benadering binnen het sociaal werk”, door districtscommissaris Erwin Linga van Sipaliwini, bestuursressort Boven-Coppename. 

De Social Worker Month is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in maart. De VSWS neemt hierbij het voortouw in Suriname. De organisatie heeft als doel om de belangen van sociaal werkers te behartigen en de kwaliteit van het sociaal werk in Suriname te bevorderen. De VSWS houdt zich bezig met de ontwikkeling van het sociaal werk als discipline in Suriname en streeft naar professionalisering van sociaal werkers. 

error: Kopiëren mag niet!