‘Benzine stress’ nieuwe aandoening Suriname  –  Je weet nooit wat je te wachten staat

Met de aanhoudende verslechtering van de situatie voor gewone burgers in het land, nemen de vormen van stress en ongenoegen nieuwere vormen aan. Zo stellen enkele personen, vooral schoolgaanden, in gesprek met Dagblad Suriname. Zij delen hun ernstige zorgen over de slechte sfeer en de heersende situatie in het land.

“Elke week moet ik stressen over benzine. Gaat er wel zijn, moet ik in de rij staan, of wat wordt het anders?”, vraagt Nicole zich af. “Koppel daaraan de oplopende kosten van basisbenodigdheden en het ziet er heel slecht uit. Ik loop de hele tijd rond met hoofdpijn. Ik weet niet wanneer dit zal eindigen”, zegt de studente.

Een medestudente stelt dat zij weg wil van Suriname. “Het is steeds gissen. Je weet letterlijk niet wat je te wachten staan. Ik kan niet meer. Ik heb geen hoop meer. Ik wil echt weg van Suriname. Ergens waar ik me veilig voel.”

“Alles is duur. Los van het feit dat er wel of geen benzine is, drukken de transportkosten enorm. Ook alle andere kosten, van verblijf, internet, voeding en drank zijn torenhoog. Als het zo doorgaat zie ik niet hoe mensen gaan overleven”, zegt Jair. 

Afbouw subsidies en gebrek aan communicatie

Dwayne zegt; “Ik mis steeds de cruciale mededelingen en voorlichting vanuit de regering. Met de hoge prijzen van haast alle essentiële zaken komen wij in ernstige problemen komen. Vooral zij die van buiten de stad komen. Het is ondraaglijk en ik zie geen uitweg.” 

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning heeft eerder tijdens een persconferentie over het regeringsbeleid met betrekking tot prijzen en subsidies gezegd dat “wij ervoor zorgen dat het gaat rusten op een goed gedragen macro-economie”. De bewindsman heeft erop gewezen, dat brandstofsubsidie niet automatisch een tegemoetkoming is voor de meest kwetsbaren. “De regering heeft getracht met deze subsidies, de kosten van transport laag te houden. Echter is de regering nu genoodzaakt de subsidie af te bouwen.” 

Minister Raghoebarsing wees erop, dat het gaat om een algeheel beleid, waarbij de focus ook ligt op het sociaal beleid.

error: Kopiëren mag niet!