Brandstofschaarste dreigt bij servicestations

Er bestaat een reële kans op brandstofschaarste bij Sol/Shell servicestations. Dagblad Suriname heeft maandagmiddag 13 maart van Sol Suriname NV vernomen. dat zij de openingstijden aan het herzien is.

“Vanwege de deplorabele staat van de economie in Suriname en de schaars verkrijgbare US dollars, zijn we door onze leverancier op vooruitbetaling gezet voor elk boot. Aangezien we niet aan voldoende Amerikaanse dollars kunnen komen, zijn onze aanvoeren fors verminderd, circa 40%, en hebben we derhalve ook minder om te verkopen”, aldus Sol. 

Roy Boedhoe Enterprises laat de redactie van Dagblad Suriname weten, dat zijn servicestations nog niet gaan sluiten. “Wij hebben een brandstofvoorraad nog tot komende week bij onze normale verkopen. Maar, als de andere oliemaatschappijen sluiten of hun levering verminderen, dan gaat sowieso de rush bij onze pompstation toenemen, waardoor wij ook leeg kunnen komen te zitten.”

Boedhoe stelt dan ook nu “even voorzichtig te zijn” met zijn voorraad.  

Ook laat het bedrijf weten, dat de eerstvolgende lading pas zo rond 23/24 maart wordt verwacht.  “Wij leveren wel voor de eigen pompstations, maar echt niet abnormaal.”

PK

error: Kopiëren mag niet!