Moeizame verkoop op Tourtonne Markt: “Het zijn harde tijden”

Op de Tourtonne Markt laten enkele verkopers weten, dat de handel niet zo vlot verloopt. Een verkoopster van cassavebrood zit aan het einde van de verkoopdag nog met een emmer vol. Ook de andere producten zijn wel bekeken en betast, maar niet verkocht, zoals de dosie. Een pakje dosie kost nu SRD 50. “Alles is duur geworden, dus de klanten kopen niet zomaar”, reageert de vrouw. 

Ook een standhouder met fruit, opvallend veel Rambutan, die vanwege de rode kleur al op afstand de aandacht trekt, moet extra lang wachten op kopers. Hij heeft geluk, een vrouw steekt over en koopt een hoop vruchten voor SRD 50. “Maar, ik heb ook voor SRD 100 per hoop”, licht de verkoper toe. 

Iets verder is er een man die nog cd’s en dvd’s aanbiedt. “Vroeger ging de verkoop beter, nu moet ik mijn assortiment variëren met schoenen en kleding, want de handel verloopt stroef.” Verschillende tweedehands schoenen worden aangeboden. De prijzen variëren. De lederen herenschoenen zijn tussen de SRD 600 en 800. “Ze zijn van goede kwaliteit”, laat de man weten.

Enkele meters verder zijn er groenten en fruit uitgestald op de motorkap van een auto. Vandaag zullen deze producten met de verkoper mee naar huis teruggaan. “Het zijn harde tijden en zo midden in de maand kopen mensen minder”, zegt de standhouder. Gelukkig bereikt het geluid van de boxen van de cd-verkoper zijn stand. De muziek van Bob Marley zorgt nog voor wat sfeer. Een klant stapt in zijn auto met een nieuwe buit, hij heeft een cd van de legendarische Jamaicaanse zanger gekocht en rijdt tevreden naar huis.

RB

error: Kopiëren mag niet!