Medewerker securitybedrijf loopt met jachtgeweer voor Centrale Markt

Man en bedrijf niet in bezit vuurwapenmachtiging voor geweer

In het kader van de veiligheid in de binnenstad zagen agenten van het bureau Centrum vrijdag 10 maart tijdens voetsurveillance dat voor de Centrale Markt een man met een jachtgeweer op de openbare weg liep. De agenten gingen meteen naar die man en hielden hem staande. 

Bij een ingesteld onderzoek bleek het te gaan om de 28-jarige W.F., die bij een Securitybedrijf werkzaam is. Hij gaf de politie te kennen, dat hij tijdens bewakingswerkzaamheden bij een fastfood restaurant in de binnenstad een woordenwisseling had met een collega. Hij verkleedde zich en verliet toen zijn post om zich op het hoofdkantoor van het Securitybedrijf te melden. In een tas die de man bij zich had, werd ook een gasbuckspistool aangetroffen.

Aangezien de man geen vuurwapenmachtiging kon overleggen, zijn zowel het jachtgeweer als de gasbuckspistool in beslag genomen. Verder kon ook het Security bedrijf geen machtiging van het wapen overleggen.

De man werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!