“De auto en taxi zijn niet meer te betalen, dan maar de bus of lopen”

Hoe permitteer je een taxi in deze tijd? Dit is  een vraag die vele burgers zich stellen. “Zolang je over straat moet en niet in het bezit ben van een voertuig is bussen of lopen je enige uitweg”, zegt een man tegen Dagblad Suriname. “Men vraagt doodgewoon, waarom neem je geen taxi? Maar, hoe doe je dat nu in deze dure tijd?”

De man geeft aan, dat hij vaak genoeg alles te voet doet en of met de bus. “Hoe ik geen vervoer meer heb, ga ik moeten kijken wat het goedkoopste transport is, ik haal zelfs een gasbom met de bus”, benadrukt de man.

“Het is op een verre afstand, anders had ik wel gelopen met een kruiwagen om een gasbom te kopen. Ik geef in totaal uit met het halen van een gasbom niet eens SRD 100 en met een taxi SRD 165, dat is een groot verschil. Mijn auto moet naar de maak, maar daar vraag ik mezelf ook af, van hoe ik het ga doen? Je moet voor het fiksen van je voertuig en onderhouden ook geld hebben.  Er is geld, maar voor het betalen van de vaste lasten en het te kunnen overleven. Ook al heb ik een auto. ga ik in een week meer dan SRD 2.000 moeten uitgeven aan benzine. Dus ik doe het te voet, op de fiets of met de bus.”

Een vrouw zegt, dat zij ook elke keer nadenkt voor ze een taxi pakt. “Kijk. het is een snelle oplossing, je komt ook eerder op je locatie aan dan met een bus, maar je betaalt nu heel veel. Ik kan het begrijpen hoor. De  benzineprijs wordt keer op keer verhoogd en aan het eind moet men het ook kunnen overleven, maar ik bus wel liever.”

De vrouw zegt ook, dat zij in het bezit is van een auto, maar dat zij die gebruikt als het noodzakelijk is. “Ik ga naar het werk met de bus en op de terugweg weer met een. Ik geef in totaal SRD 40 uit in een dag en als ik een taxi zou pakken zou ik ongeveer SRD 300 uitgeven. Taxi is een snel alternatief, maar in deze moeilijke tijd doe ik het liever niet. SRD 100  nu uitgeven aan een taxi is eigenlijk normaal. maar niet voor mij”, benadrukt de vrouw. 

TM

error: Kopiëren mag niet!