Reeds meer dan 10.000 geregistreerden voor SRD 1.800 koopkrachtversterking

Er hebben zich reeds meer dan 10.000 personen geregistreerd voor de SRD 1.800 koopkrachtversterking van de overheid. De on-line registratie loopt ook heel hard. Volgens minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, SoZaVo, geeft het aantal geregistreerden aan, dat men echt zit te wachten op financiële steun.

De registratie voor de koopkrachtversterking is op 27 februari gestart in district Paramaribo, het grootste district. Burgers kunnen zich bij de verschillende wijkkantoren van SoZaVo registreren.

De koopkrachtversterking is bestemd voor huishoudens met een gezinsinkomen van netto SRD 6.000. De maandelijkse uitkering van SRD 1.800 zal over een periode van een jaar worden uitbetaald. Deze tegemoetkoming maakt deel uit van een pakket aan maatregelen welke de regering hanteert om sociaal zwakkeren tegemoet te komen. De tweede uitbetaling de uitkering zal deze week al plaatsvinden. Het gaat dan om de uitbetaling over de maand februari. 

Minister Uraiqit Ramsaran zegt, dat gaandeweg het proces van uitbetaling van de uitkering gekeken wordt naar eventuele bijstelling van de criteria om in aanmerking te komen voor de koopkrachtversterking. Zo wordt gekeken naar de groep AOV-ers die reeds in het bestand van de overheid voorkomen, doch die eventueel aanvullende financiële ondersteuning behoeven. Het is vooralsnog niet bekend wanneer de registratie in de districten zal beginnen.

SS 

error: Kopiëren mag niet!