SSEB bespreekt zorgpunten met president Santokhi met oog op nationale dialoog

President Chandrikapersad Santokhi heeft zaterdag met de Surinaamse Servicestation Exploitantenbond (SSEB) overleg gevoerd ter voorbereiding op de nationale dialoog. 

De ministers Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Gracia Emauël van Regionale Ontwikkeling en Sport hebben de gesprekken bijgewoond. Waarom minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie niet aanwezig was bij het gesprek is niet duidelijk.

De SSEB heeft voorgesteld dat er een beleidsombuiging moet komen, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname, CDS. Het is de bedoeling dat ondernemers en dus ook pomphouders zich beschermd moeten voelen. Daarnaast zijn andere zaken aan de orde gekomen, waaronder de verdelingen van de marges bij de oliemaatschappijen en de servicestations, en het probleem van brandstofsmokkel naar de

buurlanden. De SSEB is van mening, dat de smokkel en onrechtmatig gebruik van de informele sector een invloed hebben op de koers. 

De SSEB heeft voorstellen aangedragen aan het staatshoofd die concreter besproken zullen worden in de nationale dialoog. Welke voorstellen dat zijn, wordt niet door de CDS vermeld. 

Ook heeft de CDS verzuimd te vermelden wie van de SSEB aan het gesprek hebben deelgenomen.

error: Kopiëren mag niet!