Man (36) dwingt 24-jarige echtgenote dodelijk verdelgingsmiddel te drinken en neemt het zelf ook in

Beide overlijden na moord en zelfmoord in AZP

Agenten troffen na een melding in de Herman Breidelweg een auto aan, waarin de 36-jarige R.S. en zijn 24-jarige echtgenote S.H. zaten. De man zei dat hij en zijn echtgenote een verdelgingsmiddel hadden ingenomen en dat zij twee dagen gelezen ruzie hadden, waarna de vrouw met de twee kinderen bij haar moeder haar intrek had genomen.

De man kon zich echter niet verenigen met het besluit van zijn vrouw, en haalde haar op 3 maart op bij zijn schoonmoeder. Hij bracht haar vervolgens naar het voormeld adres, waar hij zijn vrouw met een scherp voorwerp twee steken toebracht in haar onderbuik. Hierna hebben zij samen een hele fles verdelgingsmiddel gedronken.

De vrouw was niet aanspreekbaar en had in haar rechter onderbuik een verwonding waaruit bloed sijpelde. Ook werd op de vloer van de auto een lege fles gevonden waarin het verdelgingsmiddel zat. 

Met een visum van de politie werd het echtpaar voor medische behandeling door familieleden vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. De man overleed kort daarna terwijl de vrouw enkele uren stierf.

Het voertuig van het echtpaar is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.

Het voorlopig politieonderzoek heeft uitgewezen, dat de man onder dwang zijn echtgenote een cup van het verdelgingsmiddel heeft toegediend, waarna hij drie cups dronk.

De lichamen van het echtpaar zijn in opdracht van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!