Penitentiaire ambtenaren hebben werk per direct hervat na uitspraak Kort Geding

Het Korps Penitentiaire Ambtenaren Suriname dient per onmiddellijk het werk te hervatten. Dit is de uitslag van de rechtszaak tussen de Bond van Penitentiaire Ambtenaren en het ministerie van Justitie en Politie, aldus jurist Gerold Sewcharan tegenover de Communicatie Dienst Suriname. De bond had het werk vrijdagavond om 00.00 uur uit protest neergelegd. 

Mr. Sewcharan zegt, dat als gevolg van het verloop van de rechtszaak de bond besloten heeft de staking op te heffen. Indien dat niet zou gebeuren, was de kans groot dat de rechter in het nadeel van de bond zou beslissen met uiteenlopende consequenties. Dat heeft de rechter partijen voorgehouden, zegt de jurist. De bond heeft naar aanleiding van wat de rechter heeft uitgelegd over de consequenties van de voortzetting van de actie, het besluit genomen.

De raadsman zegt echter dat het ministerie ten aanzien van de eisen van de bond met hen in overleg moet gaan en blijven. “Er zijn in elk geval twee concrete toezeggingen gedaan door de vertegenwoordiger van het ministerie. Op sommige punten is overeenstemming bereikt tussen partijen, waardoor de bond heeft besloten de actie op te schorten”. 

Er zou zijn toegezegd, dat de kledingcompensatie van 2022 in maart en april wordt voldaan. Het ministerie van Financiën en Planning maakt maandag gelden over voor de aanschaf van kleding. 

In het kader van de Nationale Dialoog is de bond voor maandag 6 maart uitgenodigd door het staatshoofd.

error: Kopiëren mag niet!