“Waarom verschilt de prijs van een zelfde product per winkel?

“De prijzen van enkele producten zijn momenteel hetzelfde, maar verschillen toch nog bij andere winkels”, zeggen enkele personen in gesprek met Dagblad Suriname. Een man geeft aan, dat hij in zijn omgeving zes winkels heeft. Hij gaat naar de ene voor een product en ziet het voor SRD 2,50, maar als hij naar de andere gaat ziet hij voor SRD 7, 50. Dat is een heel groot verschil, maar bij de ene winkel betaal je juist minder en die is juist bijna negen straten verder, dus wel een afstand.

“Maar, het blijkt ook de drukste winkel in mijn omgeving. Ik vraag mezelf af van waarom de prijzen zo verschillen? Een ieder heeft een andere handelaar, maar zo een groot verschil zegt wel veel”, benadrukt de man. 

Een andere man stelt, dat er nog steeds producten zijn die geen prijs hebben. “Ik dacht dat er een oplossing voor zou komen. Ook heb je een verschil bij het kopen van producten met gewicht. Je betaalt voor 1 kilo,  maar krijgt minder. Ik vind dat helemaal niet prettig. Dit zijn problemen die al jaren voorkomen, maar er is nog steeds geen permanente oplossing voor gekomen. Dit zorgt voor heel veel stress. De situatie is al moeilijk en om aan een product te komen ga je dan ergens naar toe moeten, waar het goedkoper is, dus meer rij- en loopwerk. Ik hoop dat men er nu wel werk van maakt. Er wordt hier in het land meer gesproken dan gewerkt”, aldus de man. 

TM

error: Kopiëren mag niet!