Creatief 60-plus echtpaar: “Wij verhuren onze woning en wonen zelf in onze tot woning omgetoverde garage”

Als zestigplusser werken in deze moeilijke tijd is niet prettig, maar een ander alternatief hebben veel mensen niet”, zegt een man van 60-plus tegen Dagblad Suriname. Hij geeft aan, dat hij zelf ook niet wist hoe hij zichzelf en zijn vrouw moest verzorgen. “Als buschauffeur heb ik nog wat kunnen bereiken voor mij en mijn vrouw. Ik heb mijn eigen huis en had daarnaast ook twee bussen. Kinderen hebben wij niet, dus ik moest aan een alternatief komen om het leven toch gemakkelijk voor mij en mijn partner te maken in deze moeilijke tijd”, aldus de man.

Werken was geen alternatief voor hem en hij en zijn vrouw besloten hun woning te verhuren. De man heeft zijn woning verdeeld en verhuurt nu aan twee mensen, zijn garage heeft hij zelf omgetoverd tot een kamer met alles erin dat nodig is voor een koppel. De man woont nu met zijn vrouw in die garage en heeft zo ook controle over enkele dingen.

“Ik ontvang elk eind van de maand van twee mensen de huur en kan daarnaast ook nog enkele dingen vrij doen. Ik kan werken, maar ik heb niemand die op mijn vrouw kan letten, zij is ziek en ik doe haar zaken ook voor haar. Daarnaast heb ik ook nog inkomen van mijn bus. Ik heb mijn ene bus verkocht en heb de andere verhuurd, dus ik ben gelukkig iemand die anders dacht. In mijn tijd had je jonge kerels die alleen aan feesten dachten. Ik deed dat ook met mijn vrouw, maar maakte geen grappen met mijn werk en keek altijd naar mijn centjes. Zolang ik kon investeerde ik in iets. Ik zette me in om een goede toekomst of fundering achter te laten  voor mijn kinderen, maar heb die helaas niet. Maar, mijn vrouw en ik genieten nu ook. De mensen aan wie ik mijn woning heb verhuurd zijn vriendelijk en roepen mijn vrouw en ik moeder en vader”, zegt de man.

“Door een beetje out of de box te denken verdienen wij en hoefden wij niet te stressen over bepaalde dingen. Het zou heel goed zijn als de jongere generatie van nu ook zo zou denken. Je weet niet hoe morgen eruit ziet, maar om jezelf te verzekeren moet je ergens beginnen voor iets goeds voor jezelf.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!