Een verkoopster op leeftijd: “Ik ben te oud, maar heb nog geld nodig”

“Verse groenten, lekker en gezond, bent u geïnteresseerd?, ik heb sopropo en nog veel meer”, zegt een verkoopster in het centrum van Paramaribo, die op een bepaalde leeftijd is. Zij trekt een boodschappentas op wielen, loopt in het centrum en vraagt enkele mensen of zij groenten willen kopen. In gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname, geeft de vrouw aan dat zij wat centjes zoekt, meer wil zij niet zeggen, omdat zij zich ook schaamt en bang is om te praten.

Zij zegt nog wel, dat het leven nu heel hard is geworden en dat zij nu ook gedwongen is wat centjes te verdienen op een eerlijke manier. “Ik ben te oud, maar heb nog geld nodig. Ik loop en ben nog even actief, dus ik zoek mijn centjes.”

Een bezoeker die in het centrum zijn inkopen aan het doen is en een  hoopje sopropo bij haar heeft gekocht, zegt dat hij het heel jammer vindt  dat vele burgers op een bepaalde leeftijd nog moeten werken. ‘Ik heb geen moeder meer en zij zou ook op zo een leeftijd zijn, net als die dame die haar centjes probeert te maken. Ik zou op de eerste plaats mijn moeder niet zo hard laten werken en het beste proberen te doen, maar niet een ieder is nu in staat dat te doen. Om haar te ondersteunen heb ik toch een hoopje groenten gekocht, maar hoopte wel dat het anders was voor de burgers die op een bepaalde leeftijd zijn in het land. Ik word straks ook oud en ondanks dat ik nu zo hard werk, zie ik het niet zitten. Dan, hoe gaat het met mij zijn op mijn oude dagen?”, vraagt de man zich af.

“Ik hoop echt dat de situatie veranderd, want zo kan het niet verder. Naast dat je mensen hebt die op een bepaalde leeftijd zijn en over straat ziet, zie je ook jonge kinderen en tieners over straat die wat centjes zoeken, dat is helemaal geen goed teken.”

(Foto: ter illustratie)

TM

error: Kopiëren mag niet!