Regering en KKF kunnen partners zijn bij versterking economie 

Het dagelijks bestuur van de de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) heeft maandag 27 februari zijn inzichten en voorstellen over het formuleren van beleid over ondernemerschap op tafel gelegd bij de regering. Het KKF-bestuur was te gast bij de president in het kader van de voorgesprekken op weg naar de nationale dialoog. 

KKF-ondervoorzitter Paul de Baas benadrukte dat de Kamer volgens de wettelijke regels de aangewezen instantie is voor het bedrijfsleven en op basis daarvan misschien wel de grootste ondernemersorganisatie. “Wij zijn bereid om met elke regering te werken om de leefbaarheid in Suriname te verbeteren.” Hij heeft de regering opgeroepen om de Kamer als volwaardige partner te zien bij het formuleren van beleid.

Partner

De KKF kan inderdaad een volwaardige partner van de regering zijn door samen te werken met haar, om de economie te stimuleren en te versterken, zegt Stephen, een deskundige op het terrein van bedrijfsleven in het land, in gesprek met Dagblad Suriname. “De Kamer kan bijvoorbeeld helpen bij het ontwikkelen van nieuwe regelgeving en wetgeving om de bedrijfsomgeving te verbeteren. De Kamer kan ook samenwerken met de regering om te helpen bij het verbeteren van de vaardigheden van kleine bedrijven en de toegang tot financiering te vergemakkelijken. Daarnaast kan de Kamer adviseren over fiscale en financiële kwesties alsook over internationale handelsbetrekkingen”, aldus de deskundige.

Ondernemersorganisatie

De Kamer van Koophandel is een ondernemersorganisatie die zich richt op het bevorderen van zakelijke belangen. De KKF biedt een breed scala aan diensten aan ondernemers, waaronder informatie over de lokale economie, juridisch en financieel advies, evenementen en beurzen, netwerkmogelijkheden en het bevorderen van internationale handel. Volgens Stephen is de Kamer van Koophandel “een belangrijke organisatie voor ondernemers en bedrijven en speelt een belangrijke rol in het helpen van ondernemers om hun bedrijven te laten groeien”.

Verschillen vereniging voor bedrijfsleven en KKF 

Stephen legt het verschil uit tussen een vereniging voor bedrijfsleven en de KKF. Volgens deze deskundige is een vereniging voor bedrijfsleven een organisatie die bedrijven en ondernemers samenbrengt om samen te werken aan het verbeteren van hun bedrijf en het bedrijfsleven in het algemeen.

“Een vereniging voor bedrijfsleven biedt vaak diensten zoals uitgebreide netwerkmogelijkheden, gezamenlijke activiteiten en seminars, en het aanbieden van advies om bedrijven te helpen hun bedrijf te versterken. De KKF is een organisatie die is opgericht door de overheid om het bedrijfsleven te bevorderen en te ondersteunen”, aldus Stephen tegenover de redactie van Dagblad Suriname.

error: Kopiëren mag niet!