Een moeder: “Out of the box denken om de kinderen toch lekker te laten eten thuis”

Uit eten of buiten eten bestellen is nu velen niet meer mogelijk. Enkele plekken zijn vanwege vrees gesloten en gaan niet meer open, terwijl anderen het nog proberen. Een paar mensen zeggen in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij zelf thuis koken of toch nog een keer tot twee keer in een maand buiten eten.  

Vroeger werd vaak gevraagd, wat is jouw favoriete fastfood of gerecht, dan krijg je vele antwoorden zoals patat, karbonade of iets heel aparts. Een vrouw zegt, dat haar favoriete fastfood voor nu rijst met vis en groenten is. “Alles is nu duur geworden uit eten kost je nu meer dan SRD 2.000. Als je alleen ben dan kan je nog SRD 700 uitgeven als het iets geweldigs is, maar normaal bestellen komt al rond de SRD 500, dus ik doe het nu anders. Vis is duur, maar ik kan het op verschillende manieren gebruiken en dat geldt ook voor groenten en rijst. In deze tijd kan ik het mij helemaal niet permitteren om ongezond te eten en mijn gezondheid verwaarlozen, dus ik doe het op mijn manier.”

Een andere vrouw geeft aan, dat zij het nu ook heel anders doet. “Kinderen houden van buiten eten, dat is lekker, en zij eten dan vaak genoeg burger, patat, bbq of wat bekend is, de happy meal. Maar, dat kan ik mij niet meer permitteren, ik heb creatief moeten denken om mijn kind toch een leuke tijd te geven”, benadrukt de vrouw.

“Het is niet de kinderen hun schuld, dus hun straffen kan niet. Om mijn kinderen en neefjes en nichtjes toch een dag te geven waarop zij lekker kunnen eten of iets eten waarvan zij houden, doe ik patat en nog iets zelfgemaakt erbij. Twee tot vier pakken aardappel uit de winkel, kipgehakt met mijn eigen kruiden bakken in een vorm, dus nuggets. En daarnaast ook mijn eigen gemaakte salade en saus, dan heb ik al een feest gebouwd. Nu zou ik meer dan SRD 1.500 uitgeven, terwijl ik net maar 400 uit heb gegeven met drinken erbij. Dus ik heb out of the box moeten denken om de kinderen toch een leuke tijd te geven. Alles is mogelijk, zolang je verder denkt, ondanks de moeilijke periode kun jij als ouder toch iets leuks bouwen. Het kan voor de kinderen zijn, partner of voor jezelf, maar zolang de wil er is en het gevoel ook, dan gaat alles lukken.”

TM

error: Kopiëren mag niet!