Automobilist (24) veroorzaakt opzettelijk aanrijding om bestuurder van aanzienlijk geldbedrag te beroven

De 24-jarige automobilist M.V. die donderdag 23 februari een aanrijding veroorzaakte op de kruising van de Martin Luther King- (MLK) en de Latourweg en naderhand ook tot een roversbende bleek te behoren, is door de politie van het bureau Livorno aangehouden.

Agenten speelden in op een melding van het Command Center over een aanrijding op die kruising tussen twee voertuigen. Onderweg naar de locatie troffen de agenten op de Paltan Tewarieweg het slachtoffer van de aanrijding, de 22-jarige P.G., aan. Hij gaf de politie te kennen, dat hij betrokken was bij de aanrijding op de kruising, maar door wilde rijden, omdat hij in het bezit was van grote geldbedragen en bang was beroofd te zullen worden. 

Hij kreeg echter bandenpech en kon zijn weg niet verder vervolgen. Een groep mannen die voor een winkel stond waar de aanrijding had plaatsgevonden, liep naar zijn auto en onder bedreiging van een scherp voorwerp werd hij door die mannen beroofd van twee Iphones en grote geldbedragen in SRD, Euro en US$, zijn autopapieren en rijbewijs. Na de beroving verlieten de verdachten de plek in vermoedelijk twee voertuigen.

Samen met de benadeelde reed de politie naar de MLK-weg waar de benadeelde zijn voertuig had achtergelaten en troffen de auto met schade aan de rechtervoorband, rechter koplamp en rechter voorbumper aan.

Hierna werd de locatie van de aanrijding aangedaan, waar de politie de veroorzaker in een wit voertuig aantrof. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat P.G. over de MLK-weg reed, komende vanuit de richting van de Toekomstweg en gaande in richting de Beekhuizenweg. M.V. reed over de Latourweg. Hij kwam vanuit de richting van de Kinkajoestraat, en reed naar de MLK-weg. Op de kruising van de MLK- en de Latourweg heeft V. verzuimd voorrang te verlenen aan het verkeer op de MLK-weg met als gevolg de aanrijding. Er was slechts sprake van materiële schade en geen van de bestuurders vertoonden teken van dronkenschap. Verder bleek M.V. niet in het bezit te zijn van een Surinaams rijbewijs en zowel de keuring als de verzekering van het voertuig waren vervallen.

Op camerabeelden blijkt, dat de automobilist M.V. de aanrijding opzettelijk heeft veroorzaakt. Ook uit feiten en omstandigheden is gebleken dat hij deel uitmaakt van de roversbende die de benadeelde P.G. na de aanrijding heeft beroofd. 

Hij werd in de boeien geslagen en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Aan de aanhouding van zijn kompanen wordt gewerkt.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte M.V. door de politie in verzekering gesteld en is zijn voertuig hangende het onderzoek in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!