Dagelijkse inkomsten uit Russische fossiele brandstoffen nog steeds op $ 0,5 miljard
OEKRAÏNE OORLOG

Ondanks grote inspanningen van de VS, de EU en andere landen om Ruslands inkomsten uit fossiele brandstoffen te beperken, verdient het land nog steeds meer dan een half miljard dollar aan olie- en gasverkopen per dag, volgens de denktank Centre for Research on Energy and Clean Lucht. De organisatie zegt echter dat door het verlagen van de prijsplafonds die westerse landen op Russische ruwe olie hebben opgelegd tot $ 30 per vat en door het stopzetten van alle pijplijn- en LNG-export van Rusland naar de EU, de dagelijkse inkomsten van Rusland uit fossiele brandstoffen kunnen dalen tot $ 340 miljoen. in de toekomst.

De huidige inkomsten van Rusland liggen slechts iets onder wat het land verdiende aan fossiele brandstoffen op een gemiddelde dag in mei 2021. Nadat het land een jaar geleden Oekraïne binnenviel, stegen de inkomsten aanvankelijk. Ondanks dat verschillende landen Russische fossiele brandstoffen meteen begonnen te boycotten en het land kortingen moest geven op verkopen aan zijn overgebleven klanten, zorgden de sterk verhoogde wereldmarktprijzen als gevolg van de oorlog ervoor dat de Russische inkomsten enorm stegen.

De EU verbood in december de invoer van Russische ruwe olie uit de zee en in februari van Russische aardolieproducten, wat al is opgenomen in het laatste cijfer van CREA. Toch blijven EU-landen Russische olie en gas importeren via pijpleidingen of als LNG. Bovendien kwamen de G7-landen in december overeen om een internationaal prijsplafond van $60 per vat Russische ruwe olie vast te stellen, waardoor ik de betrokkenheid bij duurdere transporten van verzekeraars of exploitanten uit de G7 of de EU, waar de meeste respectieve bedrijven bevinden zich. Volgens CREA zou een prijsplafond van rond de $30, dichter bij de Russische productieprijs, echter logischer zijn en leiden tot ongeveer dezelfde daling van de Russische inkomsten als de hele EU, waardoor de resterende afhankelijkheid van fossiele brandstoffen van Rusland wordt beëindigd.

error: Kopiëren mag niet!