Russen steunen grotendeels de invasie van Oekraïne
DOOR NINIAN CARTER

Nu de oorlog in Oekraïne zijn tweede jaar ingaat, blijft de steun in eigen land voor de invasie van Vladimir Poetin hoog, dankzij een golf van propaganda en repressie die critici het zwijgen oplegt.

De Russische invasie van Oekraïne gaat een tweede jaar in nu president Vladimir Poetin het Russische publiek in een wurggreep houdt en alle afwijkende stemmen snel verstikt.

Om de steun te versterken, gebruikt het Kremlin een wortel-en-stokbenadering: geld uitdelen aan mensen in verarmde regio’s en media sluiten die alles behalve de staatsversie van de gebeurtenissen verkondigen.

Door dit te doen, handhaaft Poetin het standpunt dat de oorlog ver weg is en de schuld van de Verenigde Staten en zijn bondgenoten, terwijl hij optimistisch is over de Russische economie en hoe de westerse sancties deze niet hebben kunnen vernietigen.

Volgens onafhankelijke peilingen werkt de boodschap van Poetin, ondanks dat de invasie veel langer aansleept dan het Kremlin had gehoopt, zegt de meerderheid van de Russen bereid te zijn om te blijven vechten.

error: Kopiëren mag niet!