23 jongeren in Moengo ronden met succes computertraining af

23 jongeren, 20 meisjes en 3 jongens, hebben in Moengo, Marowijne, een computertraining van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW@J) met succes afgerond. De training was kosteloos door het ministerie aangeboden aan de jongeren in het kader van het project Computertrainingen voor schoolgaande tienermoeders en vroege schoolverlaters in de districten. 

De jongeren zijn getraind in het gebruik van de softwareprogramma’s Windows, Word, Excel en PowerPoint. De certificaat uitreiking vond woensdag 23 februari plaats in Moengo en de jongeren werden  toegesproken door onder andere de directrice van Jeugdzaken, Genti Mangroe, en de onderdirektrice Nationaal Jongeren Aangelegenheden (NJA), Madhoeri Moenesar  

In haar toespraak gaf de directrice blijk van tevredenheid nu weer een groep jongeren een van de vele aangeboden kansen vanuit het ministerie heeft aangegrepen om specifieke vaardigheden te ontwikkelen. Ze was extra opgetogen, omdat het gaat om districtsjongeren die in twee weken tijd computervaardigheden onder de knie hebben gekregen, aldus het ministerie. Deze vaardigheden zijn volgens Mangroe, afgezien van het gegeven dat ze onmisbaar zijn om schoolopdrachten uit te voeren, van belang voor de jongeren om mee te kunnen doen aan digitale communicatie, dat steeds meer de overhand krijgt in de samenleving. 

De onderdirectrice van NJA, Moenesar, gaf in haar spreekbeurt aan dat de jongeren het niet hierbij moeten laten en goed gebruik moeten maken van de kansen die hun wordt geboden. Zij benadrukte het belang van computerkennis voor hun ontwikkeling.   

De computertrainingen voor jongeren worden landelijk uitgevoerd. Dit project is een voortzetting van 2021, toen de computertrainingen in Paramaribo en Wanica werden gegeven. Nu zijn de districten aan de beurt. Het NJA is direct verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project.

error: Kopiëren mag niet!