PTC alumni presenteren resultaten onderzoek Pusugrunu 

Studenten van de PTC- University of Applied Sciences zullen vandaag, vrijdag 24 februari, bij een presentatie verzorgen van de resultaten van hun onderzoeksprojecten gedurende 2018-2022 voor het gebied Pusugrunu. 

De onderzoeksprojecten die gepresenteerd zullen worden zijn de mogelijkheden voor duurzame ontwikkeling van: Pusugrunu, Situering van verblijfs-en recreatie accommodaties binnen het Pusugrunu gebied, Duurzaam Eco Resort in het Pusugrunu gebied, Een nieuwe standaard aanmeersteiger voor het binnenland, Het opzetten en ontwerpen van een moderne peper fabriek te Pusugrunu voor de verwerking van pepers.

Start van het Project Pusugrunu 

Het initiatief begon met een vraag van de Pusugrunu gemeenschap om technische ondersteuning. In eerste instantie kwam de vraag van Paul Redmond, toendertijd schoolhoofd van de plaatselijke lagere school te Pusugrunu. Aan de hand hiervan heeft de projectleider een oriënterend gesprek gehad met kapitein Kasno en basja Tina. En na een separaat gesprek met de PTC-leiding (directeur en program manager) mocht hij een eerste afstudeer-missie van 8 studenten organiseren voor project oriëntatie en veldonderzoek. Voornaamste was de Granman Valentijn die zijn zegen gaf om een integraal PTC onderzoek te doen in het Matawai gebied. Dit alles begon in oktober 2018. In april 2019 werd een tweede veldonderzoek ingesteld om ontbrekende data na te verzamelen. 

Het Project Pusugrunu geïnitieerd, gecoördineerd door Edward Konigferander is met studenten aan deze afstudeer-missie begonnen.

Inhoud van het project 

De gedachte en insteek voor dit project was om te onderzoeken of integraal gekeken zou kunnen worden naar wat er aan economische activiteiten gelinkt wordt aan de omgeving van Pusugrunu. Na wat brainstormen heeft het PTC een projectplan ontwikkeld, wat mogelijkheden moest geven aan studenten en aan de Pusugrunu gemeenschap. Het doel was en is om een ontwikkelingsplan op te zetten voor het Pusugrunu-gebied voor de economische sectoren toerisme, landbouw en infrastructuur (wegen en rivierkade).

error: Kopiëren mag niet!