Behandeling hoger beroep van Pakittow vandaag om 13.00 uur

Het hoger beroep tegen de beschikking van de rechter-commissaris in de zaak tegen Stephano Biervliet ‘Pakittow’, zal vandaag, vrijdag 24 februari,  om 13.00 uur worden behandeld door het Hof van Justitie.

Pakittow heeft zich zaterdag aangemeld bij de politie en werd in verzekering gesteld. Dinsdag vond de voorgeleiding in deze zaak plaats en hebben zijn advocaten Benito Pick en Chandra Algoe bij de Officier van Justitie erop aangedrongen om Pakittow in vrijheid te stellen, aangezien er geen grondslag is voor aanhouding. De Officier van Justitie achtte onderzoeksbelang aanwezig en stuurde de zaak naar de rechter-commissaris. 

Ook bij rechter-commissaris Roy Elgin hebben de advocaten uitgebreid verweer gevoerd, omdat er tevens een verzoek tot invrijheidstelling was gedeponeerd bij de rechter-commissaris.

De advocaten waren dan ook verbaasd toen door rechter-commissaris Elgin woensdag een ongemotiveerde beschikking werd gegeven. De advocaten tekenden terstond hoger beroep aan en dit beroep wordt dus vandaag om een uur ’s middags behandeld. 

Pakittow wordt opruiing, verstoring van de openbare orde, aanprijzing tot verstoring openbare orde, openlijke geweldpleging en vernieling verweten. Pakittow ontkent deze beschuldigingen en geeft aan, dat hij slechts heeft opgeroepen tot vreedzaam protesteren, zoals hij dat al ruim 8 jaren doet.

error: Kopiëren mag niet!