Kapitein Manniesingh ontvangt genereuze donatie van Torarica 

Kapitein Shyam Manniesingh van het Nationaal Leger heeft dinsdag 21 februari zijn boek over ‘vaderlandsliefde’ aan de directeur van Torarica, Dave Boucke, overhandigd. De kapitein werd geflankeerd door de marketing manager, de heer Oigen. De kapitein heeft een donatie van SRD 10.000, ontvangen van Torarica, zodat hij meerdere exemplaren beschikbaar kan stellen aan scholen in Suriname.

Torarica is een maatschappelijk relevant bedrijf die op veel vlakken een bijdrage levert aan de maatschappij. De ondersteuning van Torarica laat duidelijk zien, dat gepassioneerde directieleden van Torarica maatschappelijke doelen ondersteunen, zegt Manniesingh. Het boek over vaderlandsliefde heeft de kapitein geschreven, nadat hij meer dan 160 scholen had bezocht om studenten te motiveren. Het aantal jongeren dat het onderwijs ongekwalificeerd verlaat is nog steeds hoog. Dit kan verscheidene oorzaken hebben zoals een problematische thuis- en gezinssituatie. Alcohol, drugs en economische problemen, waardoor het verzuim op school toeneemt. Ook de vechtpartijen worden met afschuw gadegeslagen. 

Wanneer de studenten de kapitein voor de klas zien, zien ze een zelfverzekerde en optimistische man. Als studenten zelfverzekerd zijn kunnen ze de wereld aan. In zijn boek vertelt de kapitein ook waarom ondernemerschap aangemoedigd moet worden op scholen.

“Ondernemers zijn niet alleen van belang vanwege hun economische bijdrage, maar spelen een grote rol bij het realiseren van maatschappelijke doelen. De kracht van ondernemers is de kracht van een bloeiende economie. Daarom mogen we nooit ertoe overgaan om ondernemers te beroven. Je zorgt voor je eigen ondergang. Ik kan me niet voorstellen, dat er mensen zijn die dat goed praten. We moeten benepen opvattingen begraven in dit land”, aldus Manniesingh.

De kapitein is de directie van Torarica bijzonder dankbaar voor de genereuze donatie zijdens het bedrijf.

SK

error: Kopiëren mag niet!