MISDAAD
Wapens in beslag genomen op Amerikaanse luchthavens
DOOR DUNCAN MIL

De Amerikaanse Transportation Security Administration onderschepte in 2022 meer dan 6.500 vuurwapens bij controleposten op luchthavens in de Verenigde Staten, een recordhoogte van bijna 18 per dag.

De gegevens komen op een moment dat het debat over wapenbeheersing in de Verenigde Staten koortsachtig is geworden.

Hartsfield Jackson International in Atlanta was de belangrijkste hub voor vuurwapenontdekkingen, met 448 onderschepte kanonnen. Dallas Fort Worth International werd tweede met 385 kanonnen en George Bush Intercontinental Airport in Houston volgde met 298 vuurwapens.

Het is verboden om vuurwapens mee te nemen in een vliegtuig, hoewel passagiers volgens de TSA-regels ongeladen vuurwapens in ingecheckte bagage kunnen vervoeren.

Behalve in 2020, dat werd getroffen door de pandemie, is het aantal onderschepte wapens bij controleposten op luchthavens sinds 2010 jaarlijks gestegen.

“Wanneer een passagier een vuurwapen meeneemt naar de controlepost, verbruikt dit aanzienlijke beveiligingsmiddelen en vormt het een potentiële bedreiging voor de transportbeveiliging, naast dat het erg kostbaar is voor de passagier”, zei TSA-beheerder David Pekoske.

De TSA heeft het recht om een boete van maximaal $ 14.950 op te leggen om vliegers ervan te weerhouden een wapen te pakken.

error: Kopiëren mag niet!