POLL: Burgers kunnen niet meer juiste educatie-begeleiding aan hun kinderen geven door economische ellende 

Uit een poll die enkele dagen kon worden ingevuld op de website van  Dagblad Suriname blijkt, dat mensen niet langer de juiste begeleiding voor educatie kunnen  geven aan hun kinderen vanwege de economische ellende. 1.229 stemmers (70%) hebben de optie “nee” aangevinkt op de gestelde vraag. Slechts 519 stemmers (30%) geven aan, dat ze de juiste educatie begeleiding kunnen geven aan hun kinderen. 

Waardoor komt het?

Dat ouders niet langer de juiste begeleiding op het gebied van educatie kunnen geven aan hun kinderen, heeft veelal te maken met de huidige situatie. Ouders hebben tegenwoordig twee tot drie banen, zodat zij voor de maand kunnen rondkomen. Het gevolg hiervan is, dat de directe betrokkenheid, zoals begeleiden bij het leren, komt weg te vallen. 

In de samenleving zijn er ook geluiden te horen, dat kinderen door de economische situatie de school niet langer kunnen bezoeken. Ouders kunnen bijvoorbeeld niet voorzien in de basisbehoefte van de kinderen zoals, voedsel, kleding en schoolgerei. Op veel scholen zou gebleken zijn dat de behoefte aan voeding voor de leerlingen heel erg groot is. Dit soort zaken zorgen ervoor, dat de kinderen belemmerd worden in hun educatie.  

Ouderbetrokkenheid belangrijk

Door leerkrachten wordt veelvuldig aangegeven, dat zij de ouderbetrokkenheid missen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld nog niet lezen en schrijven. Zij stellen, dat niet alleen de leerkrachten, maar ook de ouders, samen met de kinderen zouden moeten werken, om de schoolprestaties te verbeteren.

Ondanks dat men in een ‘survival state’ leeft, blijft het toch belangrijk dat zij begeleiding aan de kinderen geven op het gebied van educatie. Het zou gebleken zijn, dat de prestaties van leerlingen vaak beter zijn als ouders thuis betrokken zijn bij wat hun kinderen op school doen en meemaken. Zij kunnen die betrokkenheid thuis tonen door de kinderen te helpen met huiswerk, voor te lezen of samen te lezen en gesprekken te voeren over school. Kinderen die ouderbegeleiding krijgen kunnen zich vaak beter ontwikkelen en ontplooien en hebben meer zelfvertrouwen.

SK

error: Kopiëren mag niet!