Verschillende faculteiten binnen AdeKUS treffen student vriendelijke maatregelen 

Ondanks de ontstane situatie in het land vonden de studie gerelateerde activiteiten op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, AdeKUS,  normaal plaats. Veel ouders hebben hun relaas hierover gedeeld met de redactie van Dagblad Suriname. Inmiddels is dit aangepakt door verschillende faculteiten en is de situatie nader in overweging genomen. 

Verschuiving tentamen

Voor vele studenten is het nu hun tentamen ronde. Ze wilden de kansen niet missen en gingen  normaal naar de universiteit, maar dit vonden ouders van de studenten onkan. De leiding (diverse decanen) hebben het geroep van de studenten binnen gekregen middels brieven van studenten, commissies en hebben er werk van gemaakt.

Tentamen rondes zijn verschoven en de studenten zijn in de gelegenheid gesteld om alles dat in een korte periode mis is gegaan, te evalueren en zich beter voor te bereiden op de verschillende vakken. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft de studenten ook een dag gegeven om nog naar huis te gaan, terwijl de docenten de voorbereidingen aan het treffen waren.

De angst bij de studenten zit er nog helemaal bij. Iedereen vraagt zich af wat er allemaal nog kan gebeuren. Dat is een raadsel. Studenten waarmee de redactie heeft mogen praten geven aan, dat de situatie stressend is. Anderen hebben de situatie wel een plek kunnen geven, terwijl weer een andere groep het zwaar vindt. Voor velen is het ook de eerste keer dat ze zulke gedragingen meemaken, en anderen hebben familieleden die zich in een bepaalde financiële toestand bevinden, door de plunderingen in het centrum van Paramaribo afgelopen vrijdag. Dit raakt hen ook en heeft invloed op alles dat ze doen. “Het is immers niet makkelijk om als kleine ondernemer het hoofd boven water te houden”, geeft Ria aan de redactie te kennen.

Busvervoer niet gegarandeerd

Voor de meeste studenten is het een moeilijke tijd om de AdeKUS te bereiken, omdat de bussen niet rijden. De prijzen voor een taxirit zijn gezien de prijzen heel hoog. De studenten komen er niet onderuit. Ze vinden het daarom goed dat het besluit is genomen om de tentamens te verschuiven. Veel studenten zijn met hun eigen vervoer, maar ook die ervaren last van de brandstofprijzen en kunnen daarom ook niet naar de universiteit komen. Een kleine groep woont dichtbij de groep of heeft wel benzine gevonden. Deze redenen zijn allemaal aangehaald door studenten waarmee de redactie in gesprek was.

GW

error: Kopiëren mag niet!