“Gaat er nog sprake zijn van windowshoppen na de plunderingen?”

Windowshoppen is iets dat heel veel mensen doen over de hele wereld, maar dat gaat nu toch een beetje anders in Paramaribo. Enkele winkelende personen in de stad geven in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij via het glas toch wisten of zij in de winkel wilden gaan of niet.

“Dat is het gedeelte dat burgers aantrekt, op zo een manier weet je of je de winkel in wil of niet”, zegt een vrouw.

“Zodra je in het centrum komt zie je heel veel winkels met heel wat dingen en door het glas, de ruit, ofwel etalage kijkend krijg je een overzicht. Als het ook in de avond was en je in het centrum bent met iemand, dan kan je die persoon ook wijzen wat je zo graag wilt of daarvoor gaat sparen. Maar, nu gaat het heel anders zijn”, aldus de vrouw. 

“Ik heb gemerkt dat het bij Times Mall helemaal is veranderd ma de plunderingen van vrijdagmiddag toch.. In plaats van glas zie je nu alleen stenen, dus je gaat in het gebouw moeten gaan om te weten wat er is. Ik vind het heel jammer, dat het op zo een manier nu moet. Ik hoop niet dat alle winkels in het centrum dat als oplossing zullen nemen. Wij die hier wonen weten wat er bijvoorbeeld in een bekende winkel wordt verkocht, maar als een buitenlander komt gaat hij of zij het niet weten, je gaat dan dus de winkel in moeten om te zien. Het hele geval gaat ervoor zorgen, dat toeristen het land zelfs niet willen bezoeken”, benadrukt de vrouw. 

Een andere vrouw zegt, dat zij het heel jammer vindt wat er allemaal is gebeurd.

“Ik denk niet dat alles hetzelfde gaat worden, anderen hebben het voor anderen verpest. Ik weet nog steeds niet wat het nut was van de plundering van de winkels in het centrum, wat heeft dat te maken met de regering? Op zo een manier maak je geen duidelijke boodschap, je breekt juist anderen om jouw gevoel op dat moment te troosten. Ik hoop echt dat het gedoe van vrijdag zich niet meer voordoet. En wat ik nog jammer vind, is dat je op social media nog heel wat jongeren ziet pronken met de gestolen goederen als of het iets geweldig is. Dat is helemaal geen goed teken van de komende generatie naar de komende generatie”, aldus de winkelende Surinaamse vrouw.

TM. 

error: Kopiëren mag niet!