Minister Amoksi: “Iedereen is in beeld gebracht en we gaan u opsporen en aanhouden”

Tijdens een zaterdagmiddag gehouden update persconferentie van de regering, waar president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk schitterden door afwezigheid, zei de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, dat tot zaterdagochtend 119 aanhoudingen zijn verricht en 37 verdachten in verzekering zijn gesteld, alles in afstemming met het Openbaar Ministerie. Van de gestolen bromfietsen uit een zaak, zijn meer dan 30 bromfietsen inmiddels achterhaald.

Ook zijn er 19 gewonden gevallen. Amoksi benadrukte, dat het land niet gewend is met situaties zoals die zich vrijdagmiddag hebben voorgedaan in het centrum van Paramaribo.

Amoksi zei ook, dat er een draaiboek voor de demonstratie was gemaakt, maar dat gedurende de dag zaken anders zijn verlopen. We hebben misschien niet genoeg geanticipeerd op deze uitspatting, we moeten dit in de toekomst kunnen voorkomen en zoveel mogelijk slachtoffers voorkomen.”

“Ẅe hebben als regering maatregelen getroffen, zo is de binnenstad afgesloten en dat wordt voortgezet tot nader order, alleen bestemmingsverkeer mag het centrum in. Het gaat nu om een situatie waarbij wij als regering de democratie recht overeind moeten houden en snel overgaan tot normalisatie. Al maandag kan de Assemblee weer in vergadering bijeenkomen.¨

De minister zei verder, dat de veiligheid van de samenleving prioriteit is. “Politie en leger zijn de komende dagen zeker aanwezig bij de bruggen in het zuiden van de stad en ook worden extra roadblocks opgezet. Het advies is om niet onnodig over straat te gaan. De rust moet terugkeren.”

De bewindsman had tot slot een waarschuwing: “We tolereren niet dat mensen opruiend op social media bezig zijn. Iedereen is in beeld gebracht en we gaan u de komende dagen opsporen, aanhouden en voorgeleiden.”

PK

error: Kopiëren mag niet!