C-47 op Assemblee van de Arbeid: “Ondersteuning acties”

Tijdens haar Assemblee van de Arbeid heeft C-47 woensdag besloten dat vrijdag 17 februari vanaf 11.00 uur de C-47 bonden in actie gaan. Werknemers zullen de werkplekken verlaten vanaf dat tijdstip. Ook is besloten dat wie de straatacties wil ondersteunen, dat als individu kan doen.

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zei dat de keuze voor het Internationaal Monetair Fonds, IMF, nog geen enkele bijdrage heeft geleverd om de koers te beheersen. “Dus als het moet dan moet het IMF losgelaten worden”, zei Berenstein. Op de Assemblee is expliciet gevraagd of de bond werknemers zal ondersteunen indien zij ten gevolge van deelname aan de acties op de een of andere manier in de problemen mochten komen met hun werkgever. Berenstein heeft bevestigend op deze vraag gereageerd.  

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de respectievelijke bonden hebben een schrijven ontvangen om aan te geven dat de mensen vrijaf worden gesteld. De VSB is aangeschreven om medewerking te verlenen.

“Zodat zij meer bedrijven kunnen instrueren over het actiemodel.” Berenstein liet weten, dat er vandaag, donderdag, een gesprek met de regering zal worden gevoerd. Dit staat los van de acties. Op de vergadering hebben diverse leden aangegeven de acties te zullen ondersteunen. “Ik ga zeker”, zei een vrouw in het publiek.

RB   

error: Kopiëren mag niet!