NPS stapt uit coalitie – Ministers Levens en Tjong-Ahin leveren hun portefeuilles in

Tijdens een persconferentie woensdagochtend heeft NPS-voorzitter Gregory Rusland medegedeeld, dat de partij per woensdag uit de coalitie en het samenwerkingsverband met de VHP en ABOP/PL stapt en dat de ministers Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu hun portefeuilles ter beschikking stellen. 

Volgens Rusland wordt het beleid gemaakt en uitgevoerd door de president en vicepresident, niet door de coalitie. Als coalitiepartner is de NPS de afgelopen twee jaren amper geïnformeerd over beleidsvoornemens en besluiten. Het waren en zijn president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk die alles bepalen.

Na het partijcongres van 30 oktober vorig jaar heeft de partij de gang van zaken binnen de coalitie geëvalueerd.

De NPS heeft geen problemen om harde maatregelen te treffen, aldus  Rusland. “We zijn niet laf, maar er moet perspectief zijn voor het volk om er op een goede manier uit te komen. Drie maanden verder en er is helaas niet veel veranderd. We zijn intensief bezig geweest met evaluaties. Alle gesprekken de afgelopen dagen hebben ons geleid naar het moment van nu. Als NPS trekken wij de conclusie, dat wij niet verwachten dat binnen de huidige constellatie de situatie in de komende jaren zodanig gaat veranderen, dat wij een verantwoorde bijdrage kunnen leveren aan het beleid. Wanneer je tot die conclusie komt, dan moet je je gaan afvragen, wat doen wij verder.”

“De NPS heeft besloten om per heden zich terug te trekken uit het samenwerkingsverband en uit de coalitie. Dat is de stand van zaken nu. We zullen ook onze ministers de instructie geven om hun portefeuilles ter beschikking te stellen.”

In Dagblad Suriname van donderdag 16 februari een uitgebreid verslag van de persconferentie en de woorden van NPS-voorzitter Gregory Rusland.

PK

error: Kopiëren mag niet!