President Santokhi: “Suriname zal zich inzetten voor ontwikkelen en produceren van duurzame energie”

President Chandrikapersad Santokhi benadrukt het belang te werken aan lange termijn oplossingen om aan de energiebehoeften van de groeiende wereldbevolking te voldoen. Dat zei hij dinsdag in zijn videoboodschap tijdens de opening van de International Energy Conference and Expo Guyana. President Santokhi heeft vanwege de begrotingsbehandeling in de Assemblee die conferentie niet in persoon bijgewoond.

Volgens Santokhi neemt de vraag naar duurzame en milieuvriendelijke energiewinning steeds toe. “Daarom zullen we aanpassings- en mitigatiemaatregelen moeten nemen om de impact van de klimaatcrisis te verminderen en de overgang naar hernieuwbare energiebronnen te maken”, sprak president Santokhi.

Hij zei ook, dat zijn regering zich zal inzetten voor het ontwikkelen en produceren van duurzame energie. 

Naast het ontdekken van oliebronnen in Suriname zal door gebruik van zonne- en windenergie gewerkt worden aan het winnen van schone energie.

Santokhi is van mening, dat bij het ontwikkelen van de offshore olie- en gasbronnen een strategische energie samenwerking tussen Suriname, Guyana en Brazilië hoort.

“Deze industriële ontwikkeling in West-Suriname en Oost-Guyana zal leiden naar nieuwe kansen en de creatie van een economisch vrije zone.  Hierdoor ontstaat een knooppuntfunctie, van het Caribisch gebied tot Zuid-Amerika, door de lucht en over zee.”

De president benadrukte de spin-off mogelijkheden die hierdoor gecreëerd worden voor leveranciers van goederen en diensten en verwelkomt investeerders.

error: Kopiëren mag niet!