Aanklacht van mishandeling tegen politieagenten

Scholier X heeft een klacht van mishandeling op gang gebracht tegen meerdere agenten van politie die hem als verdachte van meerdere berovingen inrekenden. X ontkent zich schuldig te hebben gemaakt of betrokken te zijn geweest bij de beroving van winkeliers. Hij werd op 13 januari 2023 thuis opgehaald.

Foto

De scholier bevond zich in een telefoonshop nabij Markt-Zuid om beltegoed te kopen om daarna naar de kapper te gaan. Iemand heeft een foto van hem gemaakt met in de ene hand zijn telefoon en in het andere wisselgeld. De foto gaf de politie aanleiding om tot opsporing en aanhouding over te gaan.

Vijf politieambtenaren

Volgens zijn verklaring werd hij geboeid en meegenomen naar een locatie achter het benzinestation GOw2 aan de Van ’t Hogerhuysstraat en werd daar met een gummiknuppel bewerkt en met de hand geslagen. Hij herinnert zich de betrokkenheid van vijf politieambtenaren.

Pistool

De wetsdienaren zochten naar een pistool waarvan de aangehoudene niets wist. De hardhandige ondervraging achter het GOw2-terrein werd voortgezet op het politiebureau te Geyersvlijt. Daar werd hij in de avonduren met zijn handen op zijn rug geboeid aan een paal en geslagen.

HD

error: Kopiëren mag niet!