“Neem het stap voor stap”

Het vieren van Valentijnsdag wordt door een ieder gedaan. Henk, die 78 jaar jong is, geeft aan in een gesprek met Dagblad Suriname, dat hij op deze speciale dag zijn vrouw ook heeft verwend. “Qua leeftijd ben ik oud, maar ik ben heel vit, zolang ik in staat ben iets te doen doe ik het. Mijn vrouw is er nog naast mij, dus ik probeer het nog steed een onvergetelijke dag voor haar te maken. Mijn vrouw en ik proberen dagelijks te lopen en eten gezond. Wij willen nog lang samen door gaan, maar dat is zolang de man daar boven het toelaat. Mijn kinderen en enkele kleinkinderen doen vaak dingen voor ons. Maar, mijn vrouw en ik proberen vaak toch alles zelfs te doen”, zegt Henk.

“Dat is de sleutel in een relatie, dingen samen doen, praten als iets ons hindert, naast elkaar staan door dik en dun, werken en samen opbouwen en het altijd gezellig houden. De jongere generatie weet ervan, maar kan het niet volhouden. Zodra er iets is, dan gaan zij uit elkaar, komt er een probleem of dan wordt het fataal. Dat is helemaal geen leven of manier hoe je met iemand omgaat die je lief hebt of ooit lief had”, benadrukt Henk.

“Je gaat in elke relatie ups en downs hebben, maar dat zijn juist de testen hoe sterk je liefde is voor elkaar. Ik hoop echt dat de jongere generatie nu er echt over nadenkt. Al die gevallen maken mij  echt verdrietig. vermoorden en zelfmoord is helemaal geen optie. Als je niet ready bent voor iets, laat het maar rustig gaan. Zodra je klaar bent voor het leven, kom je wel iemand tegen, dus neem het stap voor stap.”

Een echtpaar van een bepaalde leeftijd geeft aan dat zij desondanks de situatie het ook een beetje anders doen.  “Na een bezoekje bij de arts gaan wij naar huis. Ik maak daarna mijn man zijn lievelings vruchtencake en kook wat lekkere vis met aardvruchten.” De partner zegt, dat hij zijn vrouw zeker gaat helpen. “Onze kinderen zijn groot en staan ons ook bij, maar wij willen nog steeds een voorbeeldfiguur zijn. Wij blijven elkaar helpen en ondersteunen en dat maakt ons sterk”, zegt de man. 

(Foto: ter illustratie)

TM

error: Kopiëren mag niet!