Grappige manier van criminaliteitsbestrijding

In de afgelopen periode is de zware criminaliteit met rasse schreden gestegen. De brute berovingen en het aantal moorden zijn statistisch gezien toegenomen. De gewone burger, maar merendeels ondernemers, worden getroffen door deze vorm van criminaliteit.

Minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi heeft recentelijk een team geïnstalleerd die ervoor moet zorgdragen, dat de verruwing van de criminaliteit in kaart wordt gebracht en met voorstellen moet komen hoe dit te bestrijden. Dit heeft de minister gedaan, omdat ondernemers van Chinese afkomst bij hem hebben aangeklopt voor die bescherming. 

Grappig in deze is, dat niet alleen ondernemers beschermd moeten worden, maar de hele samenleving. Als het beleid gericht is op de veiligheid van de totale samenleving, valt natuurlijk de onderneming zelf ook daaronder. “Hoe ga je nu dan een team instellen die de veiligheid moet garanderen voor de ondernemers, maar de samenleving laat je aan hun lot over. Deze benadering is totaal fout en zeer grappig.

De minister heeft een monitoringsteam ingesteld voor de veiligheid van Chinese ondernemers”, zegt Yvonne tegen de redactie van Dagblad Suriname. 

Bij een uiteenzetting gaf de minister verder aan, dat bij geldtransporten er naar mogelijkheden gekeken moet worden om geld te voorzien van een inkt code zodat wanneer men een tas of box openmaakt, het geld beschadigd raakt. ‘Deze minister kijkt duidelijk teveel naar actiefilms en denkt daarbij dat hij een copy paste systeem in Suriname kan toepassen waar deze technologie niet aanwezig is. Het is grappig dat men de criminaliteit op deze vorm wil bestrijden. Men moet een algehele samenleving beschermen en niet slechts een groep ondernemers, ongeacht van welke komaf zij zijn”, aldus Yvonne. 

Daar schort het nou aan het beleid. Dit is niet de eerste keer dat ondernemers hun beklag zijn gaan doen. Eerder heeft de president ook bezoek gehad van een groepje ondernemers, alsook de minister van Justitie en Politie.

De criminaliteit kan pas afnemen als het land het economische beter gaat doen. Vormen van criminaliteit nemen altijd toe wanneer de economie beroerd draait. Het schort ook aan het feit, dat de politie niet weet waar de verblijfplaats van criminelen is, Van tijd tot tijd worden wel criminelen opgepakt, maar de politie zou vaker haar interne geheime dienst moeten inzetten om te weten waar zij zich ophouden. Want als je die niet kan identificeren, gaat de criminaliteit toenemen.

NK

error: Kopiëren mag niet!