CONCACAF interland Natio tegen Mexico in voorbereiding

Volgens een artikel op de Argentijnse website ole.com.ar speelt het voetbalteam van Argentinië weer in maart als wereldkampioen. Het artikel meldt, dat het team van Lionel Scaloni eerst tegen Panama op 23 maart speelt om het vervolgens tegen Suriname op te nemen.  Het bericht omschrijft Natio als een “exotisch team” en dat Suriname een voormalige kolonie van Nederland is. Overigens, komt het bericht als  geloofwaardig over en noemt Suriname als tegenstander van “Scaloneta”, de bijnaam van het Argentijnse voetbalteam.

Reactie SVB

De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), John Krishnadath, kan om dit bericht lachen. Suriname zal wel een interland spelen, maar dit is een wedstrijd tegen Mexico. Deze partij, op 23 maart, zal in Paramaribo worden gespeeld in het Essed Stadion. “Dat is een verplichte wedstrijd die wij moeten spelen in het kader van CONCACAF (Confederation of North, Central America and Caribbean Association Football)”, zegt Krishnadath. Voor deze wedstrijd is de Mexicaanse pers naar Suriname afgereisd om het stadion te komen bekijken. 

De voorzitter van de SVB zegt dat er weinig praktische voorbereidingstijd is voor de wedstrijd, omdat “je alleen binnen de FIFA windows kunt spelen en trainen. Je kan niets anders doen dan administratieve voorbereidingen treffen”.

Krishnadath noemt de voorbereidingen voor het stadion en het vaststellen van de prijzen als de zaken die nog in voorbereiding zijn. “Ook moeten de jongens aangeschreven worden, dat zij in de periode van 20 tot 28 maart vrijgesteld moeten worden om voor ons uit te komen”, aldus Krishnadath.

RB

error: Kopiëren mag niet!