NPS-fractievoorzitter Rusland: “Maatregelen regering noodzakelijk, maar sma no mus’ dédé in a film”

De NPS-fractie in de Nationale Assemblee onderkent de noodzaak van het nemen van maatregelen om de economie weer gezond te maken, maar doet tegelijkertijd een dringend beroep op de regering om ervoor te zorgen, dat de grote delen van de samenleving die het reeds erg moeilijk hebben en pinaren “no mus’ dédé in a film”.  

Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) tevens fractieleider in de Nationale Assemblee, zegt dat het grootste probleem dat de regering met grote delen van de bevolking nu heeft, is dat de mensen de sociale ondersteuning die hun gegeven wordt niet in hun zak voelen. Hij vindt dat de focus van de regering nu meer gericht en duidelijker moet zijn op een sociaal programma waarbij de mensen de ondersteuning daadwerkelijk merken en verlichting ervaren voor wat betreft hun ernstige noden. 

Rusland sprak donderdag in het parlement tijdens de themavergadering in het parlement over de genomen en te nemen maatregelen door de regering in het kader van verlaging van de subsidies op de overheidsbegroting. 

Gevolgen maatregelen

De NPS-voorzitter doet een dringend beroep op de regering om bij het nemen van maatregelen zich er goed van te vergewissen wat die met de bevolking doen. De rek bij de bevolking is er echt uit en men kan geen enkele lastenverzwaring meer aan. Hij noemde onder meer het voornemens van de regering om de grondhuurrechten te verhogen. Het uitgangspunt dat grondhuur geen arme mensen betreft, is volgens Rusland totaal onjuist. Intussen zijn grote delen van de samenleving, die over een stuk grond beschikken, ook gaan behoren tot de armen. Dus bij de bespreking over verhoging van grondhuur dient de regering te beseffen dat de rek bij grote delen van de samenleving eruit. Bepaalde mensen zullen niet in staat zijn die grondhuurverhoging te betalen, met alle gevolgen van dien voor hun. 

Over de afbouw van de stroomsubsidies is de NPS-fractieleider van oordeel dat de regering moet kijken naar de juiste energiemix die moet resulteren in een juiste kostprijsberekening, waarbij de prijs van stroom zo laag mogelijk uitvalt voor de burgers. Rusland wijst de regering erop dat zij “in charge” is, en dat zij boven bedrijven staat zoals de EBS en Staatsolie. 

“U als overheid moet het niet overlaten aan welk bedrijf ook. U bent overheid en u moet de maatregelen treffen”, sprak de NPS-fractieleider. Rusland vindt, dat voor wat betreft de energiemix er nog ruimte is om de kostprijs van stroom omlaag te krijgen.

SS 

error: Kopiëren mag niet!