Vakcentrale C-47 bereid acties voor 

De Vakcentrale C-47 gaat acties voorbereiden tegen de recente verhoging van de brandstofprijs. Ze eist van de regering terugdraaien van de verdere verhoging van de brandstofprijzen, het aanhouden van de verhoging van stroomtarieven en een halt toeroepen aan de koersstijgingen. Dit is gisteren, vrijdag 10 februari, besloten tijdens een vergadering van de Assemblee van de Arbeid. 

Er is een commissie ingesteld om het actiemodel en de strategie van de acties te bepalen. Gedacht wordt aan sluiting van bedrijven en straatacties. 

De lidbonden zijn gevraagd hun leden te raadplegen en woensdag komt de vergadering weer bijeen om tot besluiten te komen. 

C-47 voorzitter Robby Berenstein zegt, dat er te lang gesproken is met de regering, maar dat die doet wat het wil. Het is volgens hem tijd dat er tegengas wordt gegeven. De vakbondsleider zegt dat voorstellen die aan de regering zijn gedaan om tot een redelijk stroomtarief te komen moeten worden uitgewerkt. Ook de alternatieven die aan de regering zijn gepresenteerd om de overheidsinkomsten te verhogen dienen te worden uitgevoerd. 

Tot nu haalt de overheid haar verhoogde inkomsten uit de zakken van de loontrekkers, en weigert ze het geld te halen waar dat gehaald moet worden, zoals bij de multinationals en rijken in de samenleving, zegt Berenstein.  

C-47 is een invloedrijke vakcentrale met lidbonden in cruciale sectoren, zoals in de lucht- en watertransport, en de financiële- en bancaire wereld. In oktober vorig jaar stond ze op het punt acties te voeren naar aanleiding van de doorvoering van een 10% verhoging van de stroomtarieven. De regering koos toen eieren voor haar geld en besloot de tariefsverhoging aan te houden. Toen werd de EBS-tarieven commissie in het leven geroepen (Commissie Dwarka) die de regering moet adviseren over de juist stroomtarieven. De commissie heeft rapport uitgebracht met daarin een 38-tal aanbevelingen en voorstellen. Na becommentariering door stakeholders zal het eindrapport worden samengesteld.

SS

error: Kopiëren mag niet!