Anti-oorlogsprotestjournalist Ovsyannikova brengt boek uit na vlucht uit Rusland

Marina Ovsyannikova, de Russische journaliste die erom bekend staat een primetime nieuwsuitzending op de staatstelevisie te bestormen om te protesteren tegen de oorlog in Oekraïne, heeft een autobiografisch boek uitgebracht waarin ze de mediapropagandafabriek in Moskou beschrijft.

Het boek verschijnt vrijdag in Duitsland. Diezelfde dag zal ze in Parijs een persconferentie geven in de kantoren van Reporters Without Borders (RSF) om te vertellen over haar ontsnapping uit Rusland met haar dochter, met de hulp van RSF, vier maanden geleden, toen ze onder huisarrest stond.

Met de titel “Zwischen Gut und Böse” [Tussen goed en kwaad, hoe ik eindelijk opstond tegen de propaganda van het Kremlin, noot van de redacteur], zal het 200 pagina’s tellende boek later verschijnen in het Engels en het Frans, vertelde de Duitse redacteur Langen Müller aan AFP.

Aan het begin van het boek, waartoe AFP toegang had, vertelt de journalist van een Russische moeder en een Oekraïense vader over haar onderbreking van een live nieuwsuitzending op de staatstelevisie, met een bord met de tekst “Geen oorlog”.

Haar radicale daad was een beslissing die ze zelf nam, schreef ze, omdat ze de leugens van het Russische regime niet langer kon verdragen.

error: Kopiëren mag niet!