Politiebericht inzake diefstal twee gascilinders Mopentiboweg: zes jonge verdachten opgepakt

Door kordaat optreden van een politieambtenaar en andere buurtbewoners van het ressort Santo Boma, zijn in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 februari, de zes verdachten S.A. (17), Salomo A. (19), Ivan F. (20), Chalvon B. (20), E.A. (14) en Elgoroj V. (28) voor de diefstal van twee 100 lbs gascilinders en een brush cutter in een zijweg van de Mopentiboweg in het ressort Santo Boma aangehouden.

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM), die assistentie heeft verleend, heeft de verdachten ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek heeft uitgewezen dat de diefstal is gepleegd door een naaste buurman verdachte Ivan en zijn vriend Chalvon, terwijl Salomo die vergezeld was van S.A. en E.A., de twee heeft opgehaald met de gestolen gascilinders. Bij aankomst van de politie werd er naast het voertuig, dat door Salomo werd bestuurd, nog een ander voertuig aangetroffen. De bestuurder van die auto, Elgoroj V., bleek door zijn vriend Chalvon te zijn gebeld om hem op dat adres op te gaan halen.

De gestolen gasbommen werden in het voertuig van Salomo terug gevonden. Verder werd thuis bij de verdachte Ivan een loop van een jachtgeweer aangetroffen en inbeslaggenomen.

Na te zijn voorgeleid zijn de twee jeugdige verdachten S.A. en E.A. en Elgoroj na afstemming met het Openbaar Ministerie heengezonden, terwijl de verdachten Salomo, Ivan en Chalvon door de politie in verzekering zijn gesteld.

error: Kopiëren mag niet!