De najaaroogst in Wageningen bedraagt momenteel circa 875 hectare. De padieboer, Ajay Seetal, wijt dit aan het slecht beleid dat door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) wordt uitgevoerd. De padieboeren hekelen dit gedrag van de minister. Zij vragen zich af waarom hij nog aanzit als minister van LVV. Zij zijn van oordeel dat hij een van de ministers moest zijn die terug moest tijdens de reshuffeling van de ministerraad. Er zijn heel wat gesprekken tussen de padieboeren enerzijds en de minister van LVV en de regering anderzijds geweest, maar geen van de beloftes zijn nagekomen. ‘Ook het rijstorgaan lijkt plotseling van de aardbodem te zijn verdwenen.’ De boeren voelen zich in de steek gelaten en vrezen het ergste. Hun bestaanszekerheid is op het spel en de rijstsector ook. Sital zegt dat indien de regering in deze sector investeert, men op lange termijn profijt kan hebben en de belofte om van Suriname een voedselschuur te maken kan realiseren.
De boeren zijn blij met de opening van de cassavefabriek, maar vinden het jammer dat er zoveel aandacht wordt besteed aan de teelt van cassave en de cassavefabriek, terwijl men een bestaande sector niet eens de nodige injectie kan geven. De vraag is hoelang de cassavesector het zal overleven.
Een ander probleem waarmee de boeren worden geconfronteerd, is dat het pompgemaal Wageningen in een etmaal slechts vijf uren draait. Dit heeft tot gevolg dat de boeren problemen ondervinden bij de inzaai. De target van het ministerie van LVV om tenminste 30.000 hectare ingezaaid te krijgen, zal mede hierdoor niet haalbaar zijn, zegt Seetal. Hij vermoedt dat de boeren slechts een aantal van 15.000 arealen zullen halen.