‘Surinaamse en Guyanese offshore blokken zorgen voor reuring in wereldwijde olie-industrie’

De wereldwijde analytische groep Wood Mackenzie stelt dat er rustige, directe onderhandelingen verwacht worden in de biedrondes voor Surinaamse en Guyanese offshore blokken. Dit, aangezien landen hun olie- en gas potentieel willen versnellen. WoodMac stelt dat de verschillende rondes voor veel reuring zorgen en in 2023 in de gaten moeten worden gehouden. 

Guyana en Suriname waren de toplanden in het Global Upstream Report van december. Sleutel blokken in het hoogwaardige Guyana-Suriname bekken liggen dit jaar voor het oprapen. Aan de kant van Guyana staan ​​25 miljard potentiële vaten op het spel vanuit 14 blokken: drie in diep water en elf in ondiep water.

Biedrondes

In Suriname is een biedronde gelanceerd door Staatsolie en staat er medio 2023 een andere gepland. De biedronde van Demerara 2022 omvat zes blokken. Het concentreert zich op het open areaal van de diepwater gebieden in het Demerara-plateau. Het boren in dit deel van het bassin werd gedaan door meerdere operators, met name Tullow Oil en Kosmos Energy. Een niet-commerciële gas ontdekking werd gedaan door Tullow in 2017, met de Araku 1 NFW in blok 54, en er zijn drie 3D seismische onderzoeken uitgevoerd in het gebied tussen 2012 en 2015. 

WoodMac had verwacht dat tot 40 van de 50+ grote olie- en gasprojecten die de definitieve investeringsbeslissing (FID) naderden, in 2022 zouden doorgaan. Dat aantal werd echter bijgesteld tot ongeveer 30. “De analisten verwachten een grote opleving in 2023,” aldus het rapport.

error: Kopiëren mag niet!