Enkele zandwegen in Nickerie geëgaliseerd

Enkele zandwegen in Nickerie zijn geëgaliseerd door het ministerie van Openbare Werken. Nationaal Project is een buurt in het district Nickerie waar de meeste binnenwegen zandwegen zijn, met hele grote gaten die ontstaan na wegtrekken van water uit kuilen na zware regenval.

Aandacht voor verslechterde wegen

Op verschillende plaatsen in het district Nickerie zijn wegen die heel erg onbegaanbaar zijn geworden door de aanhoudende regenval. Op verscheidene momenten hebben bewoners een oproep gedaan aan de instanties die zich bezighouden met het onderhoud van de wegen. De wegen zijn zo slecht, dat het onmogelijk wordt om door alle diepe kuilen met water te kunnen rijden.

Aanpak zandwegen

De zandwegen worden regelmatig voorzien van sleufjes zodat het water de kans krijgt om in de trenzen te stromen. Het ministerie van Openbare Werken speelt in en helpt de bewoners van Nationaal Project om de wegen weer egaal te maken. De gaten worden gevuld met zand dat al op de wegen aanwezig is. 

Bewoners niet helemaal tevreden

Bewoners zijn niet helemaal tevreden met de egalisatie, omdat dat in een bepaald gedeelte is gedaan. Er zijn ook bewoners die zich afvragen waarom het niet kan met een truck vol zand in plaats van het egaliseren. De meningen zijn verschillend. Ricky zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij toch blij is dat er wordt geluisterd naar de dringende oproepen van bewoners, om te gaan naar de plekken waar de situatie van de wegen zeer slecht is.

“Het is logisch dat niet overal in een keer aangepakt wordt, maar ik hoop dat een groot deel van de andere wegen ook aangepakt zal worden”, zegt hij afsluitend in het gesprek.

GW

error: Kopiëren mag niet!