Zwervers voelen zich onveilig: “Er gebeuren ’s avonds rare dingen hier”

Op internet circuleert een video waarin een man de regering oproept om de criminaliteit in te dammen. De man zegt onder andere: :”Regering pak de criminaliteit snel aan, wij zwervers voelen ons niet veilig.”

Hoewel velen zich juist onveilig voelen op plekken waar een groot aantal dak- en thuislozen zich ophoopt, is het bijna ironisch dat juist deze doelgroep zich ook onveilig voelt. Menig toerist wordt aan de Waterkant in Paramaribo staande gehouden door personen die bedelen. Anderen verzinnen allerlei trucs om wat geld af te troggelen bij voorbijgangers.

Toch maakt de man in de video volgens een andere man op straat een punt. Diefstal komen ook onderling voor. Vechtpartijen voor de beste plek om te bedelen of te slapen, zijn geen uitzondering. En volgens een kenner van deze doelgroep neemt het aantal toe.

Maar, er is nog iets anders waar een doorgewinterde dak- en thuisloze op wijst, namelijk dat de gemiddelde dak- en thuisloze zich onveilig voelt tegenover de groep die lijdt aan psychische aandoeningen. De spanningen tussen deze groepen lopen vaak op. De man ergert zich aan deze situatie en zegt regelmatig te zijn bestolen. Hij hoopt op een oplossing. 

Iemand anders vult nog aan: “Er gebeuren ’s avonds rare dingen hier.”

RB

error: Kopiëren mag niet!