Dynasty Dawet & Esteller: “Onze dawet de  lekkerste dawet in heel Suriname”

“Wij zijn de welbekende dawet jongens van Suriname. Op dit moment is onze dawet de lekkerste dawet in heel Suriname. Wat ons zo speciaal en uniek maakt is dat we in bijna elk district met onze dawet komen. Mensen vragen en verlangen constant naar onze dawet. Dawet is heel normaal binnen de Surinaamse samenleving, maar wat wij met onze dawet hebben gemaakt dat is wel magisch”, zegt Rafieq Ronodimedjo van de onderneming Dynasty Dawet & Esteller, tegenover Dagblad Suriname. 

Het idee achter deze onderneming

Aan Ronodimedjo is de vraag gesteld hoe hij en zijn team op het idee zijn gekomen om met deze onderneming van start te gaan. Hierop zegt hij: “Wel we hadden geen werk en begonnen van alles te doen, eten en drinken verkopen, totdat we tot de ontdekking zijn gekomen dat dit het meest gevraagd product van ons was.”

Wat maakt de drankjes zo uniek?

“Wat onze drankjes zo uniek maakt is dat hele pakket”, zegt Ronodimedjo. Het gaat volgens hem niet alleen om de smaak, kwaliteit en de verpakking, maar het gaat ook om de manier hoe het gepromoot wordt, hoe het verkocht wordt en hoe het toegediend wordt aan de klant. 

“Ik denk dat die hele vibe, de manier hoe we onze klanten aantrekken op de verschillende social media kanalen en hoe we persoonlijk tot de klanten praten, datgene is wat ons product en ons zo apart maakt. Bij ons gaat het niet alleen om dat product, maar het gaat ook erom dat de klant zich nog altijd blij en gelukkig bij ons voelt wanneer hij/zij bij ons komt.”

Hoe is het gesteld met de verkoop?

Aan Ronodimedjo is verder gevraagd hoe het momenteel staat met de verkoop en wat het meest wordt verkocht. Hierop antwoordt hij, dat het cintroengras – oftewel rosé dawet – het meest wordt verkocht. Dit omdat het nog steeds de traditionele en originele javaanse dawet is. “Maar, alle vier smaken waaronder onze blueberry, pandan en esteller gaan het meest even hard”, stelt Ronodimedjo. 

“Het zijn vaak genoeg de Javanen die van de nieuwe smaken zoals die pandan en esteller houden. Maar, als de andere bevolkingsgroepen eenmaal gewend beginnen te raken aan de andere drie smaken, dan kan je ze er helemaal niet meer van af houden.”

Positieve feedback 

Wat betreft de feedback zegt Ronodimedjo: “Dagelijks krijg ik constant lieve berichtjes op de app en op de Facebook comments van mijn persoonlijke- en zakelijke account, waarbij men telkens zegt hoe lekker onze dawet is. Dat is ook een van de redenen die ons stimuleert in het leven.”

Boodschap

Ronodimedjo geeft ten eerste aan, dat niet een ieder is gemaakt om dokter of profvoetballer te worden. “Heel veel mensen zijn gewoon gemaakt om voor een baas te werken in een bedrijf en daar kun je jezelf ook nog promoveren als je nog altijd je best blijft doen. Hiermee wil ik zeggen, dat het niet uitmaakt in wat voor positie je bent of in welke situatie je zit, er is nog altijd een manier om het beste uit jezelf te halen als je nog altijd je best blijft doen.”

“En ook voor zij die graag iets voor zichzelf willen ondernemen. Het is een hele zware tijd. Het belangrijkste waaraan wij op dit moment moeten werken is geduld en discipline opbouwen voor onszelf. Geduld betekent afwachten op dat heel proces wanneer je met iets start. Al komen er maar 1 of 2 klanten, geef niet op. Het wiel hoef je niet voor een tweede keer uit te vinden, wees niet bang om hetzelfde ding te doen, maar probeer het nog altijd je eigen te maken. Wees creatief en kom nog altijd met nieuwe dingen om de klanten aan te trekken.”

Contact opnemen met Dynasty Dawet & Esteller

“Wij zijn elke zaterdagmiddag aan de overkant van Best Mart van 11.00-16.00 uur, en van 17.00-19.00 uur zijn we op Meerzorg bij Roy Bhoedoe, dichtbij de Rotonde. Op de zondag zijn we van 12.00-18.00 uur op Meerzorg”, aldus Ronodimedjo.

Via het telefoonnummer 8903533 kan men contact opnemen met Dynasty Dawet & Esteller. Ook kan men de Facebookpagina’s ‘Rafieq Ronodimedjo’ (persoonlijke account) en ‘Dynasty Dawet & Esteller’ (zakelijke account) volgen voor meer informatie. 

SK

error: Kopiëren mag niet!