Renovatie van recreatiezaal en toilettenrij NAKS dankzij particulier initiatief

De sociaal culturele organisatie Na Afrikan Kulturu fu Sranan (NAKS) heeft woensdag 18 januari de recreatiezaal en de toilettenrij na een renovatie in gebruik genomen. De renovatie van de recreatiezaal en de toilettenrij was mede mogelijk gemaakt door Boskalis, Baggerbedrijf De Boer en stichting Vlechtwerk. Laatstgenoemde heeft vorig jaar in samenwerking met NAKS het theaterstuk ‘De Bankofficier’ opgevoerd. 

Tijdens de voorbereiding van het door regisseur Hans van Hechten zelf geschreven theaterstuk, werd duidelijk dat de recreatiezaal van NAKS toe was aan een serieuze opknapbeurt. Ook bleek de behoefte groot om de toilettenrij te renoveren. 

Siegmien Staphorst, voorzitter van NAKS, zegt dat deze zaken op de lijst van projecten stond van NAKS en dat dit met stichting Vlechtwerk is besproken. Het was het streven van NAKS dat de heren en dames gescheiden van elkaar gebruik konden maken van de toilettenrij. Door tussenkomst van stichting Vlechtwerk bleken de bedrijven Boskalis en Baggerbedrijf de Boer bereid om hun ondersteuning te verlenen. Die ondersteuning was zeer welkom blijkt uit de woorden van Staphorst. “Voor de vloer van de recreatiezaal gaat het om duur hout en het zou nu in deze fase niet mogelijk zijn om het zelf te betalen”, licht zij toe. “Wij zijn daarom heel erg blij met de geste van deze twee bedrijven.” 

Staphorst laat verder weten, dat beide bedrijven aan hebben gegeven verheugd te zijn dat ze het particulier initiatief kunnen ondersteunen. “Ze vinden het belangrijk dat het particulier initiatief in Suriname ook een kans krijgt”, vervolgt de voorzitter van NAKS. “Verder hebben zij de jongeren ook opgeroepen om in de maritieme sector te studeren, zodat zij later in deze sector een rol kunnen vervullen.” 

Staphorst zegt dat de vertegenwoordigers van beide bedrijven verrast waren door het optreden van de jongeren van NAKS. Staphorst benadrukt, dat NAKS het toejuicht dat het bedrijfsleven particuliere organisaties, zoals NAKS, ondersteunt. “Organisaties die zich inzetten om invulling te geven aan de culturele ontwikkeling van Suriname”, aldus Staphorst.

RB

error: Kopiëren mag niet!