President en VHP-voorzitter Santokhi: “VHP voorstander van one man one vote”

Partij wil rechtvaardig kiesstelsel

President Chandrikapersad Santokhi, tevens voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, heeft aangegeven dat de partij voorstander is van wijziging van het kiesstelsel. “Wij zijn voor one man one vote. Één persoon, één stem.” Volgens de president moet een aanvang gemaakt worden met de behandeling van de wijziging van de Kieswet. Volgens hem moet dat medio dit jaar al beginnen.

Dankdienst 

President Santokhi heeft maandagavond een speciale dankdienst bijgewoond ter herdenking van het 74-jarig bestaan van de partij. Het staatshoofd keerde in de middag terug na een bezoek aan India en een tussenstop in Nederland. In zijn toespraak gaf het staatshoofd aan, blij te zijn om weer thuis te zijn en de goed opgekomen VHP-achterban te zien. 

“Het geeft mij inspiratie, om nog harder te werken. Het geeft mij een goed gevoel van ondersteuning, op het moeilijk traject, dat we begonnen zijn. De VHP, viert vandaag, haar 74-jarig bestaan. We staan niet alleen stil bij deze mijlpaal, maar we staan ook in onze gedachten stil bij de grondleggers van onze partij. We zullen er met z’n allen voor zorgen, dat de VHP tenminste nóg 74 jaar blijft bestaan. De VHP is een breed gedragen volkspartij, met alle kleuren van de natuur. We zijn landelijk zichtbaar in alle districten, de ingezette transformatie zal voortgezet worden. Het contact met de achterban van de partij, heeft hoge prioriteit. Iedere keer weer als het moeilijk werd, is het de VHP geweest, die zaken vlot heeft getrokken”, aldus de VHP-voorzitter.

Volk uitleggen 

“Als je in een ernstige crisis zit dan kan je allerlei mooie wensen hebben. Dan heeft de samenleving ook allerlei verwachtingen. Maar, je moet eerst de noodzakelijke stappen nemen. We zijn door de schepper daar geplaatst. Niet om ons werk te doen, maar fu du Gado wroko.” Tenslotte stelde de president: “We moeten het volk kunnen uitleggen waarom bepaalde besluiten van belang zijn voor het nieuwe Suriname, dat de VHP voorstaat. We zijn er nog lang niet, er is nog een lange weg te gaan. Echter, de basis is gelegd en we moeten verder bouwen aan een duurzame economie en de welvaart voor onze Surinamers. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg.” 

Volgens de president zijn er in de afgelopen twee jaren randvoorwaarden gecreëerd om het volk nu verlichting te bieden.

error: Kopiëren mag niet!